Lata dagar på Koh Lanta

Målet med den här delen av resan var att ha semester, koppla av och landa i att vi ska vara borta ett tag. Och det har vi gjort! Dagarna har mer eller mindre sett ut så här:

Efter en stadig sovmorgon har vi packat en väska med strandprylar och gått ner till huvudgatan som går strax nedanför hotellet. Där har vi ätit frukost på någon av dom många små restaurangerna och sedan gått ner på stranden. Väl där händer ju inte så mycket. Man solar lite, badar, beställer en fruktsmoothie och äter lunch.

På eftermiddagarna har rört oss tillbaka till vårt AC-svala rum för en liten siesta följt av dusch och öl och chips på balkongen. Vi bor ju en bit upp på kullarna och har djungeln som närmsta granne. Hotellet är ganska tomt nu inför den stora högsäsongen som väntas dra igång den här veckan och runt jul, så vårt sällskap dom här dagarna är aporna som bor i träden bredvid vårt rum.

Även aporna njuter av solnedgången

När solen närmar sig horisonten lufsar vi ner till stranden eller huvudgatan igen och äter middag. Stranden närmast vårt hotell heter Klong Nin och där levereras otroliga solnedgångar dagligen.

På väg ner genom hotellets trädgård och pool

Maten runt Klong Nin på Koh Lanta

Restaurangerna har i princip samma menyer, med några små variationer. Det är thailändskt käk och ibland finns en sida med ”western dishes” där man hittar hamburgare, pizza, fish n chips osv. Vi har bara ätit thailändskt än så länge. Den thailändska maten är generellt väldigt god och vällagad. Vi har inte ätit nånting som inte varit gott och helt nylagat.

En varmrätt längs huvudgatan på Koh Lanta går loss på cirka 100 baht, eller 25 svenska, och ungefär det dubbla om man vill äta med solnedgången som utsikt. Men då är det på restaurang med bordsservering. Äter man från någon av dom många gatuvagnarna betalar man ofta inte mer än 40 baht för en bra Pad Thai i take-away låda.

Pad ThaiBobby Big Boy Koh LantaSea Captain Bar Koh Lanta

Mat och middagsställen runt hotellet

De senaste dagarna har vi ju faktiskt också gått en dykkurs med Lanta Diver och fått Open Water Diver Certifikat, men mer om det i nästa inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s